09-09-2011, 12:22
|
#1
|
|
EŞler Arasinda Tapu İptalİ Ve MÜŞterek Paranin Akibetİ
Müvekkilim, eşi ile nişanlı olduğu 2003 senesinde, eşini, yaşamakta olduğu Fransa'ya götürebilmek için eşin üzerine kayıtlı bir evin olması gerektiği nedeni ile bir başka evini satarak nişanlısı ile kendisi adına müşterek bir hesap açarak evin satımından elde ettiği parayı bu hesaba yatırıyor. Hesaptaki paranın bir kıısmını çekerek bir ev satın alıyor ve bu evi müşterek tapulu olarak eşi ile kendisi adına tescil ettiriyor. Evliliğin devamı sırasında eş ile müvekkil anlaşmazlık yaşıyorlar. Eş ve abileri müşterek tapulu evde müvekkilimi döverek evden atıyorlar. Bu hususla ilgili savcılıkta yürütülen bir dosya mevcut. Şu anda müvekkil evinde kalamıyor.
Ayrıca müvekkil eşinin boşanma davası açmasını bekleyeceğini, o dava açmadan dava açmayacağını söylüyor. (Davayı kim ilk açarsa onun aleyhine sonuçlanır manyığı nedeniyle)
1-Boşanma davası açmadan önce müvekkil eşi aleyhine muvaza nedenine dayalı tapu iptal ve tescil davası açabilir mi?karı koca olmaları ve evin tarafların Türkiye'deki tek evleri olması (aile konutu) olması problem teşkil eder mi?
2-Hesapta kalan müşterek para için "sebepsiz zenginleşme" çerçevesinde mi talepte bulunmak doğru olur-yoksa bağıştan dönme mi açılmalıdır?
3-Müvekkil müşterek evde kalamadığı için evlilik devam ederken ecrimisil talep edebilir mi?
Saygılarımla
|