Mesajı Okuyun
Old 08-09-2011, 17:06   #33
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Mehmet Demirezen
Talimatname 61/10

Savunma hakkı, gizli kalması gereken hususların korunması ya da kovuşturmanın selameti
gibi olağanüstü koşullar söz konusu olduğunda kısıtlanabilir.TFF nin açıklaması

6-Söz konusu belgelerin paylaşılmasının, halen gizli bir şekilde sürmekte olan soruşturmanın selametini olumsuz şekilde etkileyeceği de açıktır.
oruşturma evrakının anılan sebeplerle şüpheli kulüp ve gerçek kişilerle paylaşılamaması, Federasyonumuzca yapılacak disiplin yargılamasında ilgili taraflara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. , Anayasamızın 36. ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 72. maddesi ile teminat altına alınan savunma hakkının tanınmasına engel olmaktadır. Savunma hakkı tanınmadan yapılacak bir disiplin yargılamasının hak arama hürriyetini ve adil yargılanma hakkını ağır bir biçimde ihlal edeceği açıktır.



Bu iki paragrafı alt alta koydugumuz zaman bende şöyle bir kanaat oluşuyor.

Aslında şöyleyken böyle oldu da biz sey yapacaktık,fakat şundan dolayı böyle oldu

Kaldı ki, sadece "kısıtlanabilir" deniliyor. "Yok sayılabilir" denilmiyor. Ben CMK'daki gizlilik kararı gibi, algılıyorum."Bir kısım belgeyi görebilirsin ve savunmanı yapabilirsin" demek isteniyor. F.B. yetkililerin herhangi bir şekilde (Disiplin hukuku bakımından) savunması alındı mı?

Kaldı ki, mevzuatta bu şekilde bir hüküm olması, hiçbir hukukçunun içine sindiremeyeceği bir husus olsa gerekir. Savunma hakkı kutsalsa, sanık/şüpheli hangi iddialarla suçlandığını bilmeden, aleyhinde hangi belgeler olduğunu görmeden kendini nasıl savunacaktır?

Hiçbir şeyin telafisi güç değildir. Takımlar küme düşürülür. Furbolcular serbest kalır, yayın geliri azalır, kulüp batma noktasına gelir...Bunlar çözülebilir ve telafisi vardır.

Ama alt liglerde yer alan TÜRK HUKUKU amatör kümeye düşürülmesin. Telafisi olmaz.