Mesajı Okuyun
Old 30-08-2011, 14:18   #3
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Benden önce yanıtlayan üstadımız Sayın Av.Hulusi Metin'in isabetli görüşüne katılıyorum.
Alıntı:
bu kişiler şimdi belediyeye ve son malik kooperatife karşı yapıların bedellerinin tazmini için tazminat davası açtılar.müvekkilim olan son malik kooperatifin burdaki yapıları tazmin yükümlülüğü var mıdır?
Ecrimisil ilişkisi bir kira ilişkisi sayılamayacağından, kiracı olmadıkları için malikin işgalcilerin yıkılan yapılarını tazmin yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Alıntı:
davacılar, ilk malik olan hazinenin velevki işgalcisi değil yasal sözleşmeli kiracısı olsalar bile kiracı olarak yaptıkları yapıların bedelini mal sahibinden veya sahiplerinden talep edebilirler mi?
Talep edemezler:

1- Hazine ve diğer kamu kuruluşları yaptıkları arsa kira sözleşmelerinde kiralanan arsa üzerinde yapılacak yapılar için tahliyeden sonra hiç bir bedel veya tazminat ödenmeyeceğini, hatta bu yapıların mülkiyetinin hazineye geçeceği yolunda hüküm koyarlar.

2- Kaldı ki daha önce belediye tahliyeyi sağladığı için önceden hazineyle başlayan kira ilişkisi olsa bile belediye tarafından bu kira ilişkisine son verilmiş olduğundan müvekkiliniz kooperatif kiralayan değildir. Bu nedenle kiracının kooperatife husumet yöneltmesi mümkün değildir.

Saygılarımla