25-08-2011, 11:33
|
#1
|
|
ödeme emrinin iptali, düzeltilmesi
Sayın Meslektaşlarım,
Kiracıya tahliye talepli örnek 13 ödeme emri gönderdim. mevcut sözleşmemize göre takip öncesi faiz oranı yıllık %16,80 - takip sonrası %16,80'nin faiz talep ettim. ancak takip sonrası faizin yanına program hatası sonucu bir de yıllık %500 faiz yazılmış. kira sözleşmesini tebligat ekinde göndermedim.
borçlu ödeme süresi içinde borcu ödemedi. tahliye davası açtım. tahliye davasına bir kez asil bir kez de avukatı girdi. tahliye davasının 3. celsesinde ödeme emrinin iptali için dava açtıklarını bildirdiler.
iptal davasının gerekçesi olarak;
- ödeme emrini işçisinin aldığı, müvekkiline vermediği (sonradan haberdar oldukları)
-tebligat zarfının içinde kira sözleşmesinin bulunmadığı ve bunun süresiz şikayete tabi olduğu
- fahiş faiz oranı istendiği gösterilmiş.
Kira sözleşmesinin tebligat ekinde gönderilme zorunluluğu olmadığı ile ilgili Yargıtay Kararları buldum.
İşçisine yapılan tebliğin geçerli olduğunu düşünmekle birlikte en geç duruşmaya katıldıkları tarihte icra dosyasını da öğrendiklerinin kabulü de gerekir.
Sorum; %500 faiz oranı nedeniyle ödeme emri iptal edilir mi? Mahkeme ödeme emrinin iptali yerine düzeltilmesine karar veremez mi? aksi çok büyük hak kaybı olucak. Çünkü doğru faiz oranlarının yanına bu %500 eklenmiş. eğer ödeme emrinin düzeltilmesine karar verilebilecekse ilk duruşma sehven yazıldığını beyan edeyim diyorum. yoksa sadece şikayetin süresinde olmadığı, ödeme emrinin kesinleştiği kısmını mı dile getireyim. sorunum bu.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|