|
|
|
|
Sayın meslektaşlarım,
Müvekklim bir ev yapımı için bir müteahit ile anlaşmış,müteahit bir proje göstererek müvekkilime böyle bir ev yapcağını beyan etmiş 6-7 ay civarı bitireceğini belirtmiş ve antlaşma sağlanmıştır.Herhangi bir şözleşme olmadan senet dahi olmadan 10.000 TL müvekkilim müteahhite vermiş fakat müteahhit çeşitli bahanelerle halen inşata başlamamış yaklaşık 1 sene olmasına rağmen temel dahi atılmamiştır.Belediyeden , yapı denetim şirketlerinden izin alamadığını bahane etmektedir.Müvekkilimin vermiş olduğu 10.000 TL nasıl alabiriz?
İlgi ve alakalarınıza şimdiden teşekkür ederim.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın meslektaşım,
Dolandırıcılıktan bir suç duyurusunda bulunun, eğer olayda müvekkilinizin aldatılması, kandırılması veya hile gibi davranışlar olduysa bunları dikkatlice ortaya koyun. (Örneğin hiç başvuru dahi olmaması belediye kayıtlarında, yapı denetim şirketine vs...) Özellikle başlangıçta para verilirken ve devam eden sürece tanıklık eden kişi/kişiler olmuşsa bunları tanık olarak dinletiniz.
Cevap veren diğer meslektaşımın önerdiği "hukuki" yola katılıyorum. Cezai yol, hukuk davasını da destekleyecektir. Müteahhidi de tedirgin edecektir; bu sulh olma kapısını da arayabilir.
Bir kamu davası açılmasına muvaffak olursanız, bu davayı hukuk davasıyla ilintilendirmeniz hukuksal isbat açısından da lehinize olacaktır.
Ancak ben, müteahhide ihtaren hakkında dolandırıcılık şikayeti yapmak üzere olduğunuzu; bu şikayetten ise geri dönüş olmadığını son bir kez bildirmenizi öneririm.
Saygılarımla.