Mesajı Okuyun
Old 20-08-2011, 22:36   #18
zedo

 
Varsayılan avukatlığın toplumda konumu

Sayın avukatlar artık farkına varınız ve anlayınız icraatlardan anlaşılıyor ki idareciler(çıkan kanun ve yönetmeliklerden belli), yargı mensupları(hakim ve savcıların büyük bölümü olabilir), toplumun büyük çoğunluğu(sohbete avukatlar yokmu şu avukatlar .....şöyle şöyle dolandırıcılar......v.s diyen grup ve de davalarına kendileri girenler.), olanlara seyirci kalan meslek örgütü, ortamı fırsat bilip bütün çekişmesiz işleri zafer kazanmışlık sevinci ile yapmaya hazırlanan ve muhtemelen hasılat hesapları yapan noterler birliği, avukatlığı meslek olarak tanımak istemiyorlar veya böyle davranış gösterip istiyorlarsa bana göre çelişki var ben anlamadım doğrusu istemenin gereği bu olmaz olmamalı.
Hal böyle olunca sayın avukatlar, yukarıda saydığımız bu grupları daha fazla yormaya, üzmeye kimsenin hakkı yok aslında bırakın mesleği hepsi rahat rahat görevlerini yapsınlar hakim görmedik mi (nereden geldin be avukat gelmeseydin ne güzel ceza verecektim tavrında olanı) vatandaş görmedik mi avukata darp edeni, polis görmedik mi avukatın aldığı cmk ücretine hadi iyisin iyisin diyeni, zaten eski Osmanlı hukukunda da sanki avukat mı vardı, yoktu. Kadı, her işi kendisi yapardı ne olacak yine yapıverir.
Akıtıya karşı kürek çekmeye gerek var mı, bir sürü konu hakkında anket hazırlayan Türk Hukuk Sitesi bir anketi de 'yargılamada avukat bulunsun mu bulunmasın mı' şeklinde yapsın zahmet olmazsa hep birlikte görelim halkımızın samimi düşüncelerini sonra da bu kadar avukatın ne iş yapacağının çözümü ile uğraşılabilir ama bu davranış bile oyalanmaktan iyidir bence yoksa bu problem böyle hep sürüncemede mi kalacak. Saygılar sunarım