Mesajı Okuyun
Old 17-08-2011, 23:24   #2
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan trongla
Merhaba,

Müvekkiller(Karı-Koca) 2007 yılında haricen bir gayrimenkul satın alırlar. Para satıcının hesabına ortak hesaplarından havale edilir. Ancak gayrimenkul bu sırada satıcı tarafından III.iyi niyetli kişiye tapuda yapılan satış sözleşmesiyle satılır.

Müvekkiller bana gelirler ve dava açmak için anlaşırız.Vekaletname çıkarırlar ancak masrafları ülkelerine döndüklerinde bana yollayacaklarını söyleyip ayrılırlar. Döndükten hemen sonra masrafları gönderirler. Ancak bu sırada koca ölür.

Şimdi benim sorum! Para ortak hesaptan ödendiği için sadece kadın adına dava açabilir miyim. Yoksa veraset ilamından sonra mı açmalıyım. Açıkcası veraset işlemleri uzun sürecek ve davayı sadece kadın adına açmayı düşünüyorum. Görüşleriniz nelerdir?

Ortak hesaplar ikiye ayrılır. Tek imza ile işlem yapılabilen müşterek hesaplar ve birlikte imza ile işlem yapılabilen hesaplar.

Bana göre tek imza ile (bölünemeyen teselsüllü müşterek hesap olması lazım) para transferi yapılmışsa, talebi de tek kişi yapabilir. Ama yok birlikte imza ile işlem yapılan bir müşterek hesap ise veraset belgesini temin ettikten sonra kadın kendi adına asaleten ve kocasının sair mirasçıları ile birlikte ( zorunlu dava arkadaşlığı) davayı açmalıdır diyorum, herhalde, sanki, galiba ...