Mesajı Okuyun
Old 15-08-2011, 18:21   #3
Av. İbrahim YİĞİT

Alıntı:
Yazan tiryakim
Bunlar şekli unsurlardır.Şekli unsurlar takibin sıhhatini etkilemez.Bu unsurlar sonradan tamamlanabilir.Şikayetten bu gerekçelerle bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.

Teşekkürler...

Yanılıyorsunuz üstadım. Suretin tasdikli olmaması şekli unsur ise de, yasa gereğidir. Bunun sonradan tamamlanabilecek bir eksik olarak kabul edileceğini düşünmüyorum.

" 2 - ÖDEME EMRİNİN TEBLİĞİ

MADDE 61 - (Değişik: 538 - 18.2.1965 / m.32) Ödeme emri borçluya takip talebinden itibaren nihayet 3 gün içinde tebliğe gönderilir. Takip belgeye dayanıyorsa, belgenin tasdikli bir örneği ödeme emrine bağlanır.

Müşterek borçlular aynı zamanda takip ediliyorlarsa hepsinin veya bir kısmının bir mümessil tarafından temsil edilmeleri hali müstesna olmak üzere her birine ayrı ayrı ödeme emri tebliğ edilmek lâzımdır.

Bir borçlu hakkında aynı günde birden ziyade takip talebi varsa icra dairesi bunların ödeme emirlerini aynı zamanda tebliğe gönderir.

Kanunen eklenmesi gereken müddetler saklıdır.

Borçlu hakkında bir icra dairesinde ayrı ayrı günlerde birden ziyade takip talebinde bulunulmuş ise bunlardan hiçbirinde kendisinden daha eski olan talepten önce ödeme emri tebliğe gönderilemez ".

Madde metninde görüldüğü üzere, takibin belgeye dayanması halinde, belgenin tasdik edilmiş bir suretinin, borçluya tebliğe gönderilecek ödeme emrine eklenmesi yasal zorunluluktur.

Diğer taraftan somut olayda belgenin tasdikli sureti ödeme emrine eklenmiş ise de tebligat zarfı üzerine " bono sureti " yazılmış, " tasdikli bono sureti " yazılmamıştır. Zarfın üzerinde "tasdikli" yazmiyor olması içindeki belgenin tasdikli olduğu gerçeğini değiştirmez. Tasdikli belge suretinin ödeme emrine eklendiği kabul edilerek şikayetin reddine karar verilmelidir. İyi çalışmalar.