12-08-2011, 12:08
|
#1
|
|
Şahsi Borca Karşılık İpoteğin Kefalet Nedeniyle Paraya Çevrilmesi
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim.
Aşağıda anlatacağım olaya uygun düşen bir Yargıtay kararı arıyorum. Elinde olanların göndermesini rica ederim.
OLAY:
A, çektiği kredi için Bankaya arabasını rehin verir. A bir zaman sonra çektiği krediyi öder fakat banka resmi olarak rehni kaldırmaz.
Aradan birkaç zaman sonra B aynı bankadan kredi çeker. A'da B'ye kefil olur.
B, bankaya olan borcunu ödemez ve bankada A ile B aleyhine genel haciz yoluyla takip başlatır.
Banka bununla yetinmez ayrıca A'nın daha önce kendi şahsi kredisi için vermiş olduğu rehnin paraya çevrilmesini de talep eder. Gerekçe olarakta rehin sözleşmesinde doğmuş ve doğacak borçlara karşı rehin verilmiştir kaydı gösterilmektedir.
Konu özetle böyle. Ben aksini savunuyorum. Bankanın usulsüz işlem yaptığını bu nedenle rehnin paraya çevrilmesini istemeyeceğini düşünüyorum. Zaten rehnin kaldırılması için dava da açtım.
Yukarıda anlattığım olayla ilgili Yargıtay kararı veya başka bir kaynağa sahip olan arkadaşların bana göndermelerini rica ediyorum.
|