|
|
|
|
Öncelikle tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar diliyorum zaman ayırıp ilgilenen arkadaşlara da şimdiden teşekkürü borç bilirim
Organize sanayi bölgesinde fabrikası bulunan müvekkil şirket, fabrikanın yakından geçen ve insan sağlığı için tehlike oluşturan yüksek gerilim hattı ve elektirik tellerinin yerlerinin değiştirilmesi için başvuruda bulunmuş, cevap olarak kurulan iskele ve akım belirtilen emniyet mesafesini ihlal etmekte olduğu ancak tellerin uzaklaştırılması için tüm proje ve tesis masraflarının müvekkil şirket tarafından karşılanmasının uygun görüldüğü bildirilmiştir. Yapılan keşifle birlikte müvekkil şirketten 50.000-TL kadar masraf talep edilmektedir.
Benim merak ettiğim husus, bu masrafları müvekkil şirket karşılamak zorunda mıdır eğer karşılamak durumunda kalır ise rücu etme hakkı bulunmakta mıdır, eğer rücu hakkı bulunuyorsa bu hakkını kime yada kimlere karşı kullanabilir?
|
|
 |
|
 |
|
Müvekkiliniz şirketin parsel sınırları içerisinden geçmedikçe sırf yakınından geçmesi nedeniyle söz konusu tesislerin yer değişimini talep edemeyeceğini düşünüyorum. Ya da isterse de masrafları kendisinin karşılaması gerektiğini. Çünkü tabi ki organize sanayi bölgelerinin her türlü hizmeti vermek gibi bir yükümlülüğü bulunmaktadır. Ve zaten bu nedenle elektrik hizmetini karşılamak için böyle bir hat konulmuştur. Her katılımcının talebi ile yer değişikliği yapılırsa bunun önüne geçilemez.
Hat kurulurken muhakkak ki proje çalışmasında en uygun yerler dikkate alınmıştır. Değiştikten sonraki yerden de bir başkası rahatsız olabilir. Bunun önüne geçilemez.
Dolayısı ile ben bu nedenle yapacağınız masrafları OSB' ye rücu edemeyeceğiniz kanaatindeyim.
Ama konuya ilişkin gelşmelerle ilgili bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılar.