11-08-2011, 17:09
|
|
|
Menfi Tespit Davasında Teminat
Menfi tespit davsaı ile ilgili bir çok başlık ve tartışma olduğunu gördüm anak benim sorun biraz farklı olacak. Şöyle ki, müvekkil aleyhine bir icra takibi başlatıldı ve usulsüz şekilde kesinleştirilerek haciz işlemleri başlatıldı. biz derhal sahtecilik iddiası ile savcılığa, tebligatın geçersizliği ve imzaya itiraz talebi ile İcra Mahkemesine ve borçlu bulunmadığımızdan dolayı Ticaret Mahkemesi'ne dava açtık.
Ticaret Mahkemesinde ikame edilen menfi tespit davasında %15 teminat karşılığında dosyadaki rakamın alacaklıya ödenmemesi hususunda tedbir kararı verildi. ancak meblağlar çok büyük, ve alacağın %15'i oranında teminat yatırmak mümkün olmayacak. şu anda dosyaya yatan ve alacağın %10'u oranında bir para var ve bu meblağ da çok büyük. biz sadece şimdiye kadar dosyaya yatan paranın alacaklıya ödenmemesi hususunda tedbir kararı verilmesini ve sadece bu meblağın %15'i oranında teminat yatırmayı istiyoruz. sizce mümkün olabilecek bir yöntem midir ve şimdiye kadar bu şekilde uygulama yapan bir meslektaşım varsa önerisini bekliyorum.
Savcılık dosyası henüz soruşturma aşamasında olduğundan ve dava açılmadığından HUMK. 317. maddeye göre de bir durma kararı verilemiyor.
Saygılarımla
Av. Ceyda
|