Mesajı Okuyun
Old 10-08-2011, 08:32   #1
Konuk

Varsayılan Kayınvalide ile oturmaya zorlanma

Merhabalar,
Eşimle 2008 yılında evlendik var olan sorunlarsa 2010 yılında kayınpederimin vefatıyla içinden çıkılamaz bir hal aldı. Kayınvalidem benim rızam olmadan evime taşındı öncesinde de bana olan olumsuz tavrını evimde artırarak devam ettirdi. Eşim de annesiyle yaşamak zorunda olduğum konusunda baskı yapıyor ve o istediğini yapabilir dayanmak zorundasın diyor. Annesinin şeker hastası olması ve eşini kayetmiş olması sebebiyle bunları yapmaya hakkı olduğunu söylüyor. Bir de sürekli aramalar ve mesajlarla eşimi yönlendiren kız kardeşi var.
Ayrıca aramızda son çıkan tartışmada kayınvalidem evden ayrıldı bir süre kızında kaldı şimdi 40 gündür evinde ve ben yalnız kalamam diye olay çıkarıyor eşim de bu zaman zarfında onun yanında kalıyor ben annemi yalnız bırakamam deyip beni bırakıp gidiyor. evlilik yıldönümümüzde 1 gece eve geldi kardeşi kıyameti kopardı annemi nasıl yanız bırakırsın diye.
Bu durumda;
1- Boşanmak istersem haklarım neler olur? Maddi manevi tazminat isteyebilir miyim?
2-Kendi evimde kayınvalidemi istemediğim için eşim tarafındann pisikolojik şiddete maruz kalıyorum (örn. annemin kalbi kırıkken bizim çocuğumuz olamaz diye bana baskı yapıyor çocuk istediğimiz halde korunmaya başladı beni bu şekilde cezalandırmaya çalışıyor) ayrı bir eve çıkmam beni haksız duruma düşürür mü? Eşim ya annem evimize gelecek ya da boşanırız diyor ben ikisini de kabul etmeyip evimde eşimden baskı görmeden nasıl olturabilirim?
Eşimin uzun zamandır eve gelmemiş olması konuya nasıl etki eder?
2- Boşanma dışında bir yol arasam kayınvalide ve görümce üzerinde bir karar aldırabilir miyim?
kardeşinin çektiği mesajların dökümünü nasıl elde edebilirim?
Teşekkür ederim..