05-08-2011, 17:38
|
|
|
Çİft Vekalet Ücretİ
Merhabalar,
Vekilsiz olarak devam eden bir dosyada, alacaklı bulunan ve daha önceden tarafıma vekalet vermiş olan müvekkilim, bana telefon ederek derdest olan icra dosyasına vekalet sunmamı ve dosyayı takip etmemi istedi. Bunun üzerine dosyaya vekalet sundum ve dosyayı vekil olarak takip etmeye başladım. Dosyaya borçlu tarafından yatırılan paradan hem müvekkilimle SÖZLÜ olarak anlaşmış olduğum vekalet ücretini, hem de icra takibinden doğan vekalet ücretini aldım. Fakat müvekkilim alınan bu tutarın fazla olduğunu, kendisi ile yazılı bir anlaşmamızın olmadığını söyleyip almış olduğum vekalet ücertinin iadesini istedi. İade talebini reddetmem üzerine ise, aleyhime hukuk mahkemesinde dava açarak, dosyaya sunmuş olduğum vekaletin kendisinden habersiz sunulduğunu, vekalet sunmam için tarafıma yetki vermediğini ve almış olduğum vekalet ücretinin tamamının iadesi yönünde dava açtı.
Sorum şu; tarafıma vekalet vermiş olan müvekkilimin işini takip ederken yazılı muvafakatını almak zorundamıyım?? Vekalet ücret sözleşmesini yapmamam, asgari tarife üzerinden vekalet ücreti almamı engeller mi?? Hem müvekkilimden, hem icra takibinden doğan vekalet ücretini almam hukuka aykırı mı??
NOT : Müvekkil il dışında olduğu için ne yazılı talimatı, ne de ücret sözleşmesi yapılamamıştır.
Herkese şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim..
|