Mesajı Okuyun
Old 04-08-2011, 13:50   #6
Av. Engin EKİCİ

Alıntı:
Yazan mete25
1-İşçi hakkında bu güne kadar suç duyurusunda bulunulmamış2-İşçi kontör yükleyip yüklemediğini ve ücretini ödeyip ödemediğini hatırlamadığını böyle bir hatası varsa özür dilediğini ve birdaha olmayacağını söylemiş.3-Kontör yüklemek işçinin görev ve yetkisinde 4-Sürekliden kastım kendi telefonuna kontör alırken kendi çalıştığı market kazansın diye dışardan kontör satın almak yerine çalıştığı marketten satın alıyor ve fişini keserek parasını ödüyor.Ancak 10,00 TL'lik kontörün fişi kesilip parası ödenmemiş.
Alıntı:
Yazan Av. İbrahim YİĞİT
Korkarım ben sayın Ekici kadar iyimser olamayacağım
Elbette somut olayın özelliklerine göre karar verilecekse de, 4 yıl gibi bir süre çalışmış olması veya olayın işveren tarafından farkedilebilecek nitelikte olmasının, iş akdinin 25/II-e maddesinde belirtilen "doğruluk ve bağlılığa uymayan davranış" sebebi ile feshe engel olmayacağını...düşündüğümü belirtmek isterim.
İşverenin rahatlıkla anlayabileceği bir durumun açığa çıkma ihtimalinin varlığının İş Kanunu 25/II-e'ye göre işveren yönünden haklı nedenle feshe engel olacağı şeklindeki kanaatim devam ediyor.