Mesajı Okuyun
Old 04-08-2011, 09:52   #1
mete25

Varsayılan Çalıştığı işyerinden telefonuna kontör yükleyip bedelini ödemeyi unutan işçi haklı fesih

Değerli arkadaşlar bir konuda uzun süre araştırma yapmama rağmen bir sonuca ulaşamadım.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bir markette çalışan işçi,çalıştığı markette kontör satışıda yapıldığı için kendi telefonuna sürekli çalıştığı yerden yükleme yapıp bedelini ödüyor.Yaklaşık 4 yıldır bu işyerinde çalışan işçi kendi telefonuna yüklediği 10,00 TL'lik kontörün fişini kesmeyi ve bedelini ödemeyi unutuyor.İşveren tarafından yapılan kontrolde bu durum tespit ediliyor ve işçinin sözlşemesi 25/II-e maddesine göre doğruluk ve bağlılığa uymadığı gerekçesi ile tazminatsız olarak fesh ediliyor.Fesh edilirken kendisinin istifa etmesi yoksa başka yerde işe girerken kendisine refarans olunmayacağı söyleniyor.İşçi bunu kabul etmiyor ve sözleşmesi fesh ediliyor.Yapılan kontör yüklemeleri ve kesiln fiş dökümleri alındığında eksiklik çok rahatça tespit edilebiliyor.İşçide bu durumu bildiği gibi bilerek bu hareketi yapmasıda mümkün değil.
İş mahkemsinde kıdem tazminatı için dava açmak istiyoruz ancak olaya uyan yargıtay kararı bulamadım.İşçinin olayda kastı olmadığı için mağdur olmaması gerektiğini düşünüyorum.Yorumlarınızla ve ekleyeceğiniz yargıtay kararları ile yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.