Mesajı Okuyun
Old 03-08-2011, 17:29   #2
üye31284

 
Varsayılan

Anlaşmalı boşanma davasında nafakadan feragat edilmişse sonradan nafaka istenemez. Feragat edilmeyip, boşanmanın üzerinden 1 yıl geçmişse de zamanaşımı defi ile karşılaşılabilecektir.

Zeten, evler elden gitmesin diye yapılan bir boşanma, aslında kanuna karşı hiledir ve bu sebeple boşanıldıktan sonra, kocanın başka bir kadınla yaşaması, yani sebep dışına çıkması, boşanmış olan kadına ( hileyi bildiğinden ) nafaka isteyebilmesi için neden de oluşturmaz.

Çocuk reşit olduğu için söz konusu nafaka iştirak nafakası olamayacaktır. Dolayısıyla annenin çocuk adına bir talebi olması mümkün değildir.

18 yaşında yani reşit olan bir çocuk için istenecek nafaka, bizzat reşit çocuk tarafından istenebilecektir ve söz konusu nafaka " yardım nafakasıdır" . Ancak çocuk tarafından bu nafakanın istenebilmesi için örneğin eğitiminin hala devam etmesi gibi geçerli sebeplerin olması gerekmektedir.

Anlaşmalı boşanma portokolü ve boşanma dosyasının bizzat incelenmesi gerekmektedir. Bir avukattan doğrudan hukuki destek almanızda fayda var.