Mesajı Okuyun
Old 03-08-2011, 07:28   #6
av.murat kılıç

Alıntı:
Yazan huulya
Merhabalar,olayımızda müvekkilim,harita mühendisidir. İşten ayrıldıktan sonra çalıştığı şirket onun diplomasını nasıl olmuşsa kullanmıştır,buna karşılık şirkete karşı hangi hukuki yollara başvurabiliriz? Teşekkürler şimdiden..

Sadece diploma kullanmasının olamayacağını müvekkilinizin yerine de imza atmış olabileceklerini düşünüyorum. Bu yönden özel evrakta veya resmi evrakta sahtecilik suçları oluşabilir. Ayrıca
Onun diploması ile proje yapıp para kazanmışlarsa maddi ve manevi dava hakkınızın olması gerektiğini düşünelim.
FSEK de bu var; şöyleki; bir markayı veya eseri taklit ederek para kazananlara karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabiliyor. Ancak diplomayı kullanmanın bu bağlamda değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum. Diplomayı kullanmak suç ise; suçtan elden edilen paraya devlet el koymazmı? Belki şu noktayı vurgulayabilirsiniz; diplomanızı eski işveren kullandığı için müvekkiliniz kullanamamıştır. Bu yüzden maddi kaybı olmuştur. Böyle bir durum varsa bunu kesin talep edebilirsiniz. Bu durum yok ise maddi zarar yoktur sadece manevi zarar vardır. Sadece Manevi tazminat isteyebileceğinizi düşünüyorum...