Merhaba, benim de yakın zamanda sözleşmeye dayalı bir icra takibim olabileceğinden sorunuz dikkatimi çekti. Hala ödeneceğine inandığımdan net bir araştırma yapmamıştım ama sorunuz üzerine yaptığım araştırmalarda emin olmamakla birlikte kendimce bir sonuca ulaştım.
Kanımca evet damga vergisi yatırılması gerek.
Bu sonuca da hem Damga Vergisi Kanunu' nun sizin de belirttiğiniz maddelerinden hem de şu linkte okuduklarımdan yola çıkarak ulaştım.
http://www.alomaliye.com/2009/mehmet...mensuplari.htm
Burada SM, SMMM, YMM lerin mükellefleriyle imzaladıkları sözleşmelerinden bahsediliyor.
Söz konusu meslek mensuplarının yaptığı sözleşmelerden damga vergisi alınıldığı ve süre uzaması halinde belli şartlarla tekrar damga vergisi alınacağından bahsediliyor.
Ancak SM, SMMM, YMM lerin mutlaka mükellefleriyle sözleşme imzalama zorunlulukları var ama biz avukatların böyle bir zorunlulukları yok.
Ama benim yorumuma göre zorunluluk unsuru damga vergisi açısından önemli değil.
Yani netice olarak; evet bizlerin de ücret sözleşmelerimiz için damga vergisi ödememiz gerektiği sonucuna ulaşıyorum.
Aramızda mutlaka daha önceden sözleşmeye dayanan takipte bulunanlar olmuştur ve en doğru cevabı onlar verecektir. Ben her halükarda vergi dairesini arayacağım ama yine de neticeden haberdar ederseniz sevinirim.