27-07-2011, 12:01
|
|
|
Yanlış ödeme
Daha önce benzer bir konuyu açmıştım,aile dostu olan müvekkilin sözlü talimatı ile icra dosyasından çekilen paralar 2006 yılından bu yana peyder pey annesi adına PTT havalesi ile yatırılmış.Ancak bu havale makbuzlarını bulmam mümkün olmuyor müvekkilin elinde mevcut ancak barkod numarası v.s vermesi mümkün değil çünkü ödenen paraları yazılı bir talimat olmadan anneye ödendiğini bilgisini başka bir meslektaşımızdan öğrenmiş bulunduğundan geçerli bir ödeme olmadığı tehditi ile tekrardan almak peşinde.Yaptığım hukuki değerlendirme çerçevesinde açacağı bir alacak davası ile tekrardan alabileceği ancak benim de anneye dava açarak bu miktar sebepsiz ödemenin iadesini talep edebileceğim yönünde.Meselenin hukuki boyutuyla değil cezai boyutu beni daha çok endişelendiriyor.Bu aşama da belgelendiremediğim bu parayı müvekkil adına bir hesap açarak depo etsem cezai takibattan kurutulabilir miyim?Yoksa sen 2006 yılından bu yana parayı elinde tutmuşsun şimdi ödemiş olman seni suçlu olmaktan kurtarmaz şeklinde bir yorum mu yapılır.Planım: Bu parayı şu an ödemek fazladan ödeme yapmış olduğum için anneden bu parayı istemek.Cezai takibattan kurtulmak için önerdiğiniz bir yol var mı müvekkil adına hesabı nasıl açacağım.?
|