Mesajı Okuyun
Old 27-07-2011, 11:35   #1
Canavar Avukat

Varsayılan Trafikte taksirle adam yaralama

Arkadaslar merhaba,
Oncelikle eger olursa ilk defa bir ceza davasi alip takibini yapacagim, o nedenle bu alanda bana yardimci olabilecek en azindan isik tutabilecek sekilde arkadaslar yardimci olursa memnun olurum.
Muvekkilim yonetimindeki araba ile bir kazaya karisiyor ve uzerinde 2 kisinin oldugu (arkada yolcu durumunda olanin kask takmadigi) bir motosiklete kavsak cikisinda carpiyor. Akabinde hemen ikisini de araca alarak hastaneye goturuyor ve hastaneden magdur olan 2 kisi ayni gun tek bir cizikleri dahi olmadan ayni gun taburcu oluyor. Daha sonradan bu kisiler muvekkilimden sikayetci olmuslar. Muvekkilime bugun itibariyle tebligat ulasmis. Ben ne yapacam diye soruyor. Ayni sekilde ben ne yapmaliyim diye sormak durumunda kaliyorum. Suresi icerisinde bir itiraz hakki oldugunu biliyorum bu durumda sadece. Savcinin iddianamesini de genel hatlari ile burada paylasma geregi duyuyorum ki konu hakkinda belki yonlendirebilir misiniz beni. Tesekkurler.
"Yukarida acik kimligi yazili olan suphelinin suc tarihinde sevk ve idaresindeki XX YY ZZZZ plaka sayili arac ile ...........sokak uzerinde seyir halindeyken ..........Bulvarinin kesistigi kavsakta karsiya gecis yapmak isterken yolda bulunan "DUR" trafik isaret levhasina uymamasi nedeni ile sikayetcilerden .....'nin oglu olan magdurun kullanmakta oldugu ZZ XX YYYY plaka sayili motorsiklete carptigi, kazada magdur ile onun motorsikletinde yolcu olarak bulunan sikayetci ......'nin basit tibbi mudahale ile iyilesebilecek derecede yaralandiklari, duzenlenen bilirkisi raporunda suphelinin kazada kavsaklarda gecis onceligine ve trafik isaret levhalarina uymama nedeni ile tamamen kusurlu oldugunun belirtildigi, bu sekilde suphelinin uzerine atili sucu isledigi belirtilen deliller sonucunda anlasilmis olmakla; Suphelinin yargilamasinin mahkemenizce yapilarak eylemine uyan yukarida belirtilen sevk maddeleri geregince (TCK 89/4, 53Mad.) cezalandirilmasina karar verilmesi kamu adina iddia ve talep olunur.
Isimleri, plakalari ve adresleri belirtmedim o nedenle harflerle ve noktalama isaretleri ile duzenledim; ancak iddianame bundan ibarettir. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Ilk defa boyle bir sorunla muvekkilimin bana gelmesi de ayri cabasi. Tesekkur ederim.