Mesajı Okuyun
Old 27-07-2011, 09:54   #1
Canavar Avukat

Varsayılan Bosanma ve Mal Rejimi hakkinda

Merhaba arkadaslar,
Bir konudan tam emin olamadim, o nedenle goruslerinizi almak istiyorum. Bir muvekkilim var neredeyse 20 yildir calismayan ve hem kendi calisip hem de cocuklari icin kazandigi kazanctan yemeye calisan bir kocasi var. Kadin calisiyor evi gecindiriyor ve cocuklarina yardimci oluyor. Kocasi en sonunda evi de terk etmis durumda. Kadin bosanma davasi acmak istiyor; fakat bunu yapmadan evvel bekledigi bir menfaati var ve sayet o menfaat gerceklesirse davayi acacak. Benim sorum tam da bu noktada devreye giriyor davanin ise yarayip yaramayacagi ile alakali olarak. Bu arada kadinin kocasinin sadece 1 yillik sigortali calisma durumu var onun disinda dogru durust hic calismamis hep issiz. Kendi babasinin ve muvekkilim esinin parasini yiyiyor tabiri caizse.

Sorum su: Muvekkilimin bekledigi menfaat, kayinpederinin kendisine ait satacagi bir araziden gelecek gelirin 3/4'unu muvekkilim gelinine 1/4'unu de ogluna vermek istiyor. Muvekkilim de; ben bu paradan cocuklarim ve kendim icin basimi sokacak kimseye muhtac olmayacak kirada oturmayacagimiz kendimize ait bir ev alsam sonra bosanma davasi acsam, bosanma esnasinda mal rejimi nedeniyle bu ev uzerinde hak iddia edip yine benden bir seyler goturur mu diye soruyor. Ya da hakim bosanmaya karar verildikten sonra mi ev alsam daha saglikli olur diyor ? Kayinpederinin kendisine ev almasi icin hibe edecegi para uzerinde bosanma davasi gorulurken kocanin talebi olabilir mi ? Durum bundan ibaret. Kadin kocasina artik daha fazla para yedirmeden ve kendisinden de 5 kurus talep etmeden, kayinpederinin kendisine yapacagi yardimla edinecegi paradan bir ev alip hayatini devam ettirmek istiyor. Az biraz yardimci olursaniz cok memnun olurum. Tesekkurler.