23-07-2011, 17:08
|
|
|
Sayın Güntay;
Kendi görüşlerimi de ekleyerek bazı bilgiler vermek istiyorum. Bahsettiğim bu sitede 6 blok var. Her blokta 2 yönetici bulunuyor. Toplam 12 yöneticinin oluşturduğu kurul ise temsilciler kurulu adını almış. İşte bu temsilciler kurulu, aralarından 3 blok yöneticisini yönetim kurulu olarak atamış. Bu atanan yönetim kurulunda ise, alınan kararlar 2 üyenin onayı ile alınabiliyor. Bu bilgiler ışığında görüşlerimi aktarmak istiyorum.
Yönetim kurulu tarafından alınacak kararlar iki yönetici tarafından alınabildiği için yönetici/işçinin tek başına etkinliği olmuyor.Yönetici/işçi hakkındaki kararlarda ise, yönetici/işçi oy hakkını kullanamaz.Ancak, buradaki yöneticilik ve işçi sıfatının birleşebileceği kanaatini taşıyorum.Çünkü,bu iki görev birbirini etkilemez diye düşünüyorum. Yönetici/işçi hakkındaki işçi sıfatına ilişkin kararlarda yönetici/işçi oy kullanamayacağı için diğer iki üyenin onayı ile bu yönetici/işçi hakında karar alınabilir.Yöneticilik sıfatı ile ilgili kararlarda ise, yönetici/işçinin oy hakkı mevcuttur. Netice olarak, vekalet ilişkisi ile hizmet akdinden doğan ilişki birbirini etkilemez diye düşünüyorum ama çok da emin olamıyorum.Bu konuda bir Yargıtay Kararı olduğunu duydum. Ama elimde mevcut değil. Aynı sitede, sitenin işçisi olarak görev yapan güvenlik personelinin aynı sitede yöneticilik yapabileceğine dair yargıtay kararı mevcutmuş. Aslında bir Yargıtay Kararı'na sahip olsak çok iyi olacak. Bu konuda Yargıtay Kararı bulunan meslektaşlar bildirirse çok memnun olacağım.
|