23-07-2011, 15:45
|
|
|
Doğum iznindeyim, geçimimizi nasıl sağlayacağız, yoksulluk nafakası alabilir miyim? Mali haklarım neleredir?
3 yıllık evliliğin ardından müşterek çocuğumuzun doğduktan sonra eşim (ben 10 günlük oğlumu hastaneye kontrole götürdüğüm sırada) evimizdeki tüm değerli eşyaları (bebeğe hediye gelen altınlardan alyansıma diplomalarıma kadar) ve banka hesabımızı soyarak evi terk etti. bir avukat tutarak boşanma davası açtım. henüz duruşma olmadı. şu anda bebeğim 5 aylık ve ben ücretsiz doğum iznindeyim, 2 aydır maaş alamıyorum, kira veriyorum, ailemin ve arkadaşlarımın destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorum fakat maddi manevi çok zor durumdayım. çalışıyorken 2000 TL ücret alıyordum, eşim çalışıyor 4500 TL alıyor ve yılda 4-5 maaş primi var. çocuğumuz için 1000 TL nafaka talep ediyorum ancak avukatım bir bebek için bu kadar nafaka bağlanamayacağını söylüyor. ben kendim için yoksulluk nafakası talep edebilir miyim? bebeğimi bakıcı ellerine bırakıp işe dönsem dahi bakıcılar bu kadar küçük bebek için 1000-1200TL para istiyor.
|