22-07-2011, 09:05
|
|
|
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi eksik ifa dolayısı ile izlenecek yol...
Merhaba arkadaşlar...
Müvekkil Yüklenici ile Anahtar teslim Katkarşılığı İnşaat sözleşmesi yapıyor.mütahhit belirlenen sürede teslimi gerçekleştirmiyor.Müvekkil mütahite tapusunu vermiş durumda.7 ay gecikmelide olsa teslim sözkonusu müvekkilde 3 yıldır dairelerini fiilen teslim almış durumda.Fakat bina projeye aykırı yapılmış,çatıpiyes olan yere normal kat atılmış.Mütahit kendine düsen tüm daireleri satmış.Müvekkil 2 kez iskan alınması ve binanın eksikliklerinin tamamlanması için ihtar çekmiş ve halen cevap yok.Belediyeyeye de başvurulmuş Belediye ise eksikliklerin tamamlanması için Yapı Denetimi uyarmış.Hatta sözlü olarakta Yapı denetimin hukuka aykırı şekilde olan projeyi onayladığını müvekkile bildirmiştir.
Benim bu konuda izlenecek yol konusunda çekincelerim var.yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
- Müvekkil herne kadar fiilen teslim alsada Anahtar teslimi olduğundan şimdiye kadarki kira bedellerini isteyebilirmiyiz.
-Önce tespit davası mı açsam.
-Sözleşmenin feshini ve tazminatı beraber isteyebilirmiyim.
-Eksikliklerin tamamlatılmasını isteyebiliyormuyuz.Biz yapmak istemiyoruz.Mütahide yaptırabilirmiyiz.
|