Mesajı Okuyun
Old 22-12-2006, 15:10   #2
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Bu nokta da ben ilgili okula noter kanallı göndereceğim ihtarnamede; zararlarımızın bir an önce karşılanmaması durumunda, kendilerinin dava edileceğinin yanında, gerek okul aile birliğine( çünkü vatandaş dolandırılıyor) , gerek bakanlığa şikayet edileceğini( benzer konumda olmasına rağmen bu okulda öğretmen olarak ders verenler olduğu için ) ve hatta ileriye gidip, bu olaydan basının da haberdar edileceğini belirtsem abartıya mı kaçmış olurum?

Bence abartıya kaçmış olmazsınız.

Alıntı:
Fakat muhataplar konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Gazete ilanında almanca bölüm başkanının adı da geçiyor ve bütün internet yollu yazışmalar bu şahıs ile oluyor. Sözleşmede okul genel müdürünün adı var ( ki, özel okullarla ilgili düzenlemelerde genel müdürün sorumluluğunun kesin olduğu belli). Ayrıca okulun adresi de belirtilmiş. Ben şu an muhataplar hanesine hem okulu, hem genel müdürü, hem de almanca bölüm başkanını yazdım. Bu doğrultuda son noktayı koymak konusunda sizlerin de görüşlerini alamadan rahat edemeyeceğim.

Almanca bölüm başkanı irtibat kurulacak kişi olarak gösterilmiş.Okulu temsil yetkisi olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle hakkında açılacak davada husumet itirazı ile karşılaşırsınız. Okulun tüzel kişilik olarak adını biliyorsanız hasım olarak onu göstereceksiniz. Dersanelerde kamuoyunda x dersanesi olarak adı geçmesine rağmen yapılan sözleşmelerde başka bir tüzel kişilik adı geçmektedir. Özel okullarda da böyle bir şey varsa, tüzel kişiliği hasım olarak gösterin.

Saygılarımla