21-07-2011, 16:21
|
|
|
Tapu Tarafindan Sehven Şerh KonulduĞu Takdİrde...
Tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar diliyorum. Benim karşılaştığım sorun şudur; müvekkilin maliki olduğu arsaya ihtiyati tedbir konmuş. Sebep ise Asliye Hukukta görülmekte olan tapu iptal ve tescil davası. Ancak bu dava ile müvekkilin en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır. Yani ne davacıdır, ne de davalı. Ayrıca müdahilde değildir. İhtiyati tedbir kararında ise ''.....nolu parsellere davalılar adına olmak kaydıyla ihtiyati tedbir konulmasına...'' diye bir ibare vardır. Benim müvekkilim ile, arsasına sehven şerh konulmasına sebep olan davanın, davalılarından biri arasında isim benzerliği varmış, soyadı ise farklı. Ancak bu yine de tapunun hata yapmasına engel olmamış. Tapu hatasını kabul ederek mahkemeye bir yazı gönderdi. Yalnız bu benim işimin çok uzamasına neden olacak ve müvekkili büyük zarara sokacak. Benim sormak istediğim idare böyle bir hata yapmış ise bu hatayı mahkemeye sormadan kendisi düzeltmek zorunda değil mi? Eğer öyleyse, idare kendisi düzeltmek zorunda ise; sayın meslektaşlarım, bu konuyla ilgili ellerinde yargıtay kararı varsa, bana destek olabilecek herhangi bir karar veya kanun varsa benimle paylaşabilirler mi? Bana yol gösterebilirler mi? Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.
|