|
|
|
|
(müvekkilim biletsiz eğlence yeri, kaliteli bir "bar" )eğlence tahakkuk fişi düzenlenip verilmiş. bu eğlence vergisine itiraz edeceğim.
|
|
 |
|
 |
|
İtiraz nedenini yazmamışsınız. Aşağıdaki maddeyi siz elbette biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için aktarıyorum:
Belediye Gelirleri Kanunu
Eğlence Vergisi
MATRAH :
MADDE 20 - Verginin matrahı :
3.
Biletle girilmesi zorunlu olmayan bar, pavyon, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kabare, dansing, bilardo ve masa futbolu salonları gibi eğlence yerlerinde işin mahiyetine göre çalışılan her gün için, Belediye Meclislerince takdir edilecek miktardır.
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
acaba direkt vergi mahkemesinde dava mı açayım? Yoksa idareye (belediyeye) düzeltme başvurusunda mı bulunayım? Düzeltme başvurusunda bulunmadan dava açarsam davam reddedilir mi diye korkuyorum, silsileyi atladım diye...
|
|
 |
|
 |
|
Doğrudan vergi mahkemesine başvurabilirsiniz. Düzeltme başvurusunda bulunmadan dava açabilirsiniz.
Saygılarımla
Meraklısına Not:
Önce idareye başvurma koşulu sadece İYUK 13.maddesine göre zorunludur: 13.madde
idari eylemlerden dolayı hakların ihlal edilmiş olması halini düzenler. Halbuki İYUK 11. ve 12. maddelerine göre
idari işlemlerden dolayı hak ihlal edilmiş olması halinde idareye başvurulmaksızın doğrudan ilgili mahkemesinde dava açılabilir.