Mesajı Okuyun
Old 20-07-2011, 09:33   #2
Levent Cirit

 
Varsayılan

Sayın konuk;
2002 yılından önce alınan mallar üzerinde bir hakkınız bulunmamakta. ANCAK, bu malların alımına yapmış olduğunuz katkılardan dolayı katkı payı isteyebilirsiniz. Söz konusu katkı payının ne kadar olacağı mahkemenin atayacağı bilirkişi tarafından hesaplanacaktır. 2002 sonrası alınan mallar açısından ise edinilmiş mallara katılma rejimi söz konusu olduğundan bunlar üzerinde 1/2 hak talebinde bulunabilirsiniz.
Kredi ile alınan ev üzerinde eşinizin 1/2 hakkı bulunmaktadır. Ancak burada evin ödenen borcu ile ödenmeyen kısmı orantılanıp ödenen kısmı üzerinden eşinize bir alacak hakkı tanınacaktır. kalan borcu ise siz ödeyeceksiniz ve evin mülkiyeti size ait olacak.

Boşanma davasını siz açarsanız kendiniz için nafaka talep edebilirseniz de reddedilebilir. (bir geliriniz olduğu için). Ancak çocuklarınız için iştirak nafakası talep edebilirsiniz.
Ayrıca sizi aldatarak evliliğin bu hale gelmesine neden olan eşiniz olduğundan ondan manevi tazminat ve koşulları var ise maddi tazminat da talep edebilirsiniz.

Hak kaybına uğramamak için bir avukattan doğrudan destek almanızda yarar bulunmaktadır.