Mesajı Okuyun
Old 08-07-2011, 17:01   #1
AV.İ.YILDIZ

Varsayılan Apartmandan bağımsız dükkanların aidat sorunu

Merhabalar,

Apartman yönetimi olarak borçlarını ödemeyen kat malikine karşı icra takibi başlattık takibe itiraz edildi. İtirazın iptali sırasında dosya bilirkişiye gönderildi ve kat malikinin KMK:20 uyarınca sorumlu tutulmasına göre mikatarlar hesaplamış ancak benim sorunum şu; apartmanın toplam arsasında apartmandan bağımsız olan 10 tane garaj dükkanlarında arsa payları var. Bu garaj dükkanlar apartmandan tamamen bağımsız, giriş,çıkış, aydınlanma, su, doğalgaz ,kapıcı,gider,asansör vs hiç bir şeyinden yararlanmıyorlar. Yararlanmaları pek fiziken mümkün değil. Ayrıca yönetim planında da; mesken ve garaj dükkan sahipleri olarak ikiye ayrılmış ve garaj dükkanların bu giderlere katılmayacağı belirlenmiştir. Mesken sahipleri kendi arsa payları oranında giderlere katılacağı karara bağlanmıştır. Apartman merkezi sitem ve aiadat miktarları çok yüksek.Yukarıda belirttiğim garajların da arsa paylarını dahil ederek hesap yapıldığında borç, diğer kat maliklerinin ödediği miktarın oldukça altında kalıyor. Ben bilirkişi raporuna itiraz edeceğim ama neya göre yeniden hesaplama isteyeceğim konusunda emin olamıyorum. Garajların arsa paylarının toplayarak bunun toplam arsa payından çıkartılmasından sonra hesap yapılmasını talep etsem, böyle bir hesaplama olabilir mi? Konuyla ilgili benzer durumla karşılaşan meslektaşlarım varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. Teşekkürler ve iyi çalışmalar..