Mesajı Okuyun
Old 04-07-2011, 21:55   #6
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Iustitia
Görüşleriniz için teşekkür ediyorum.

Cengiz Bey' in görüşlerine gelince; dediğiniz gibi, hakem heyetine başvuracağım için umarım sizin gibi düşünmeyen bir heyete denk gelirim J Zira normalden 15 kat fazla bir faturayı kimsenin bilerek ve isteyerek ödemek istemeyeceği yahut ya tutarsa mantığıyla riske girmek istemeyeceği için ben hala hayatın olağan akışına uygun bir yan göremiyorum. Düşündüğünün aksinde olan düşüncelere her zaman daha bir özenle yaklaşan biri olarak zaman ayırarak düşüncenizi aktardığınız için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Düşüncelerinize sırasıyla cevap vermeye çalışayım.

-Bir kaç ay sms paketi kullanılıyor, işleyişe aşina H. Dolayısıyla sms paketi iptal edildiği anda kampanya kapsamından çıkılmadığını, hesap kesim tarihine kadar sms paketinin devam ettiği biliniyor.

-Daha sonra sms paketi iptal ediliyor ve gsm şirketinin web sitesinde ücretsiz sms hakkının olduğu bilgisi yer aldığından "Nasıl olsa bedava" mantığıyla değil nasıl olsa bu paketin ücreti faturaya yansıyacak bu yüzden bedelini ödeyeceğim hizmetten yararlanayım mantığıyla sms kullanılmaya devam ediliyor.

-Gsm şirketinin web sitesinde "hattınızla ilgili her konuda online işlemlerden bilgi alabilirsiniz" deniyor ve normal şartlarda sms kampanyasından kayıt silindiğinde "ücretsiz sms hakkınız bulunmamaktadır" bilgisi yer aldığından ücretsiz sms miktarının azalmadığı görülünce şüphelenilmiyor. Bu arada bu ücretsiz sms bilgisi sadece birkaç gün değil, bir sonraki hesap kesim tarihi sonuna ve önceki dönemde kampanya kapsamından çıkıldığı için yeniden kampanyaya kayıt yaptırılana kadar online işlemler ücretsiz sms kısmında bilgilendirme olarak yer alıyor.

-Web sitesinin bilimum yerlerinde "hattınızla ilgili her türlü konuda müşteri hizmetleri veya online işlemler' den bilgi alabilirsiniz" yazdığından müşteri hizmetleri ısrarla aranmıyor. Zira müşteri hizmetleri arandığında operatöre bağlanmak için şu tuşa basın denmiyor, menüdeki neredeyse tüm kısımlara girilerek tüm alternatif tuşlara basılmasına rağmen sürekli yönlendirme yapıldığı için operatöre ulaşılamıyor, bir yerden sonra iş yoğunluğu vs. gibi dış etkenlerden dolayı pes ediliyor. Müşteri hizmetlerine ulaşmak için 0 tuşuna basılması gerektiği, hafta sonu yüksek miktarda fatura gelince tekrar müşteri hizmetleri arandığında operatöre ulaşamayınca aranan genel müdürlükteki telefona bakan güvenlik görevlisinden öğreniliyor.

-Gsm şirketinin web sitesinde yer alan "her konuda online işlemlerden bilgi alabilirsiniz" ibaresine, sistemde gecikme olabileceği düşüncesiyle bir süre sms kullanılmadığı halde (H bu sürenin kaç gün olduğunu hatırlamıyor) ilgili menüde yer alan ve kaybolmayan ücretsiz sms bilgisine güvenerek sms kullanmaya devam eden H’ nin gelen yüksek fatura karşısında bu faturanın azaltılmasını talep etmek istemesini ben mazur görebiliyorum.

Her konuda “Online İşlemler”den bilgi alabilirsiniz diyen Gsm şirketinin hiç mi kusuru yok? Çünkü ücretsiz sms bilgisi söylenen yerden alınıyor.

Saygılar

Sayın Iustitia,
Olayı daha iyi anlamak için müvekkiliniz (!) H'ye bazı sorular sorsak?
- Bu pakette kaç sms kullanılabiliyor ve H kaç tane kullanmış?
- Online işlemlerde hiç azalmayan "kalan sms" sayısı kaç? Paketin sağladığı sms sayısına mı eşit?
- Bu kalan sms sayısı değişmeden kaç gün öylece kalıyor? Dolayısıyla H kaç gün bu sayıyı ve değişmediğini görerek sms kullanmaya devam ediyor?

Bir de konuyla ilgisiz soru:
H'ye göre, S'nin (S de benim müvekkilim ) banka otomatından para çekip de hesabındaki paranın hiç azalmadığını görüp, para çekmeye devam etmesi hayatın olağan akışına uygun mudur?