Mesajı Okuyun
Old 03-07-2011, 11:56   #4
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Iustitia
Herkese iyi çalışmalar,
Bir gms şirketi abonesi olan H birkaç ay sms paketi kullanıyor daha sonra sms paketini iptal ediyor ancak gsm şirketinin internet sitesinden girilen online işlemler kısmında hala ücretsiz sms hakkı olduğu bilgisi yer alıyor, bunu gören H sms kullanımına devam ediyor smsi iptal etmesinin ardından 1 aylık daha yeni sms paket kaydı yapılmıştır düşüncesiyle.. (bu arada ara ara online işlemlerden girip kalan smsini kontrol ediyor ve sürekli ücretsiz sms olduğu belirtiliyor kalan sms miktarı da hiç azalmıyor)
İptalden önce 1 aylık daha sms paket kaydı yapıldığını düşündüğünden ve online olarak bu yönde bilgi aldığından 1 aylık süre sonunda sms paketinin süresi bitecek düşüncesiyle yeniden sms paketine kaydoluyor. Ancak iptalden sonraki döneme ait fatura geldiğinde sms kullanımından dolayı normal şartlarda ödemesi gereken faturadan 15 kat daha yüksek bir fatura geldiğini görünce faturaya öylece bakakalıyor H.
Ufak bir araştırma ile aynı döneme ait aynı yönde -dava yoluyla olmasa da internet üzerinden- birkaç şikayete rastlıyor. H hakem heyetine başvuru veya dava yoluyla faturasında düzenleme yapılmasını, yanlış bilgilendirildiği için kullandığı smslerin paket kapsamına alınmasını talep etmeyi düşünüyor. Online işlemler menüsünde ücretsiz sms hakkı olduğuna dair yer alan kayıtlarla ilgili en azından ufak bir çıktı dahi almadığı için kendine kızmakla birlikte şimdiye kadar sms paketi kullandığı için doğru şekilde bilgilendirilseydi ya sms kullanmayacağı yada paket kapsamında kullanmayı tercih edeceğini çünkü sms nedeniyle bu denli yüksek bir fatura ödemek istemesinin hayatın olağan akışına aykırı olacağını düşünüyor ve "terzi kendi söküğünü dikemez" sözünü de arkasına alarak, değerli meslektaşların değerli görüşlerini merak ediyor.

Saygılar.

- Birkaç ay sms paketi kullanılıyor. (Dolayısıyla kişi bu abonelik paketinin işleyişine yabancı değil.)
- Daha sonra sms paketini iptal etmiş. (İptal etmişse neden kullanmaya devam ediyor? Tek neden "nasıl olsa bedava" mı?)
- Sms kullanmasına rağmen kalan ücretsiz sms miktarının hiç azalmadığını görüyor. (Ve hiç şüphelenmiyor.)
- Operatörün müşteri hizmetlerine "benim sms paketim devam ediyor mu?" diye sormuyor.
- Ama yüksek fatura gelince faturanın azaltılması amaçlanıyor.

Bu yönden de bana hayatın olağan akışına hiç uygun değil gibi geliyor. Umarım benim gibi düşünmeyen bir hakime denk gelirsiniz.