Merhaba,
Benzeri konularda engin bilgime dayanarak cevap yazıyorum

( hemde sektörde çalışan birisi olarak )
Genelde işverenler iş akitlerine Türkiye'i heryerindeki işyerlerinde çalışmayı kabul ediyorum... gibi ibareler koyarlar ve çalışanlarda işi alabilmek içi bunu kabul ederek akdi imzalarlar.
Ancak bu madde kişinin çalışma koşullarında esaslı değişiklik yapmak için yeterli değildir kanımca. Sizin olayınızdada kişi il değiştirecek ve işinde/hayatında ciddi bir değişiklik olacaktır.
İşveren burada bu değişikliği yaparken işçiyi yazılı olarak bildirmelidir. 6 iş günü içinde işçi kabul etmezse kendisini bağlamaz. Bu durumda işveren ancak geçerli bir nede olduğuu ispatlayarak iş akdini feshedebilir.
Burada işçinin iş güvencesi kapsamına girip girmediğini yönlendirmeden önce mutlaka kontrol edin.
Eğer giriyorsa işçi dilerse değişikliği kabul etmez ve mevcut görevinde devam edeceğini işverene süre içinde bildirir.
İşveren sözleşmeyi fesheder ise feshin geçersiz olduğu gerekçesi ile işe iade davası açabilirsiniz. İspat yükümlülüğü işverendedir.
işçinin ücretinin belirlenmesi ile ilgili olarak maalesef bir meslek odası bulunmamaktadır. Bu durumda bilirkişi isteyebilirsiniz. Ayrıca Müdür ve yönetmekte sorumlu olduğu kişilerin hepsinin asgari ücretten çalışmasının hayatın olağan akışına aykırı olması durumu göz ardı edilemez.
Fazla mesai durumunda ise bordrolar imzalamı işçinin itirazi kaydı var mı? bahsettiğiniz deliller dışında tanık ifadesi olursa bu daha çok elinizi güçlendirecektir.
iyi çlışmalar,