|
|
|
|
Merhabalar Değerli Meslektaşlarım
Bir icra dosyamda asıl borçluların vukuatlı nüfus kayıt örneklerini İcra müdürlüğüne talep açıp çıkarttım.Daha sonra vukuatlı nüfus kayıt örneğinde borçuların akrabalarına 1. Haciz İhbarnamesi göndermek için, borçluların akrabalarının UYAP ortamından mernis adreslerinin tespit edilmesi için talep açtım. Açtığım talepte 20 kişinin mernis adresinin tespitini istemiştim. Önceki dosyalarımda bunu çok yaptım.Hepsinde icra müdürlüğü baktım.Şimdi 20 kişi için talep açtığım için onlara zor geldi ve kafasına göre redeti gibi geldi bana.Daha sonra öğrendim ki İcra müdürlüğü '' istem müdürlüğümüzün görevine girmediğinden talabimizin reddine '' karar vermiştir.Gerçekten İcra Müdürlüğünün böyle bir yetkisi yok mu ? Bununla ilgili bir genelge herhangi bir yazı , yönetmelik vb... var mı ?
Teşekkürler...
|
|
 |
|
 |
|
İcra müdürünün kararı doğrudur.
Adres araştırması borçlu için ve tebligat amaçlı olarak yapılır. Müdürlüğün, bırakın haciz ihbarnamesi göndereceğiniz 3. şahısların adreslerini araştırmayı, tebligatı yapılmış borçlunun farklı adreslerinin dahi araştırılması gibi bir görevi bulunmamaktadır. Bu cebri icranın mantığına da aykırı değildir. Zira devlet senin borçlunu veya borçlunun alacaklısını bulman için değil, kanunu uygulayarak borçlunun malvarlığından senin alacağının karşılanması için mükelleftir. Kolay gelsin.