29-06-2011, 00:57
|
|
|
Askerlik hizmetinin ifası sırasında komutandan şiddet görmek...
Saygıdeğer Meslektaşlarım,
Sizlerle beni derinden üzen bir olayı hem paylaşmak hem de değerli hukuki görüşlerinizden faydalanmak istiyorum. Kısa dönem er olarak askerlik hizmetini benimle aynı yerde, yerine getiren arkadaşım(müvekkilim) nöbetçi çavuş olarak nöbet tuttuğu bir gün, tamamen suçsuz olmasına rağmen nöbetçi amir olan üsteğmenin içtima sırasında çeşitli hakaretlerine ve yumruklu-tokatlı saldırısına maruz kaldı.
Daha sonra müvekkilim askerliği devam ederken benim yönlendirmemle TBMM İnsan Hakları İnceleme Kuruluna bir şikayet dilekçesiyle başvurup, maruz kaldığı olayı iletti. Milli Savunma Bakanlığının konuyla ilgili soruşturma açıp dosyayı askeri savcılığa ilettiği haberini aldık.
İlgili komutan hakkında genel mahkeme de manevi tazminat davası açmamız bir sonuç getirir mi? Yoksa Askeri Yüksek İdare mahkemesine mi başvurmamız gerekir. Askerlik hizmetini yapan bir hakimin komutanı tarafından aşağılanmasından dolayı Sulh hukuk mahkemesinden manevi tazminat kazandığı davaya ilişkin yargılama evraklarına denk gelmiştim, konuyla ilgili tecrübesi ve elinde içtihat olan meslektaşlarım paylaşabilirlerse çok sevinirim.
İyi çalışmalar...
|