Mesajı Okuyun
Old 28-06-2011, 11:30   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşiniz açtığı boşanma davasında, evlilik birliğinin kurulamamasında sizin KUSURLU oldğunuzu ispatlamak zorundadır. Kusurunuzu ispatlamadan boşanma kararı verilmesi olası değildir.

Evliliğiniz 1 yılını doldurmadığından anlaşmalı boşanma teknik olarak mümkün değildir. Ancak siz de boşanma taraftarı iseniz, dinletilecek tanıklarla evlilik birliğinin kurulamadığı ve yürütülecek gibi olmadığı ispatlanarak, en kısa sürede boşanma gerçekleşebilir. Bunun için tarafların, nafaka, maddi ve manevi tazminat gibi konularda anlaşmış olmaları da beklenir.

Boşanmayı istemiyorsanız, eşinizin açacağı davada asıl onun kusurlu olduğunu, eve haksız olarak gelmediğini, sevgi ve saygının devam ettiğini kanıtlama yoluna gidebilirsiniz. Anne babanız dahil en yakın akrabalarınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz. Arkadaş, komşu ve bilgi ve görgüsü olün herkes tanık olabilir.

***Şu anda da sadece "nafaka" davası açmanız mümkündür. Eşinizin haksız olarak ayrı yaşadığını, ortak yaşamaya yanaşmadığını kanıtlayarak kendisinden NAFAKA talep edebilirsiniz.

Ziynet eşyalarınız ile ilgili ise, her zaman bir dava açmanız mümkündür. Boşanmanın gerçekleşmesi gerekmez. Bu davada ise kesinlikle, ziynet eşyalarının sizde olmadığını, eşinizin ailesinde kaldığını SOMUT olarak ispatlamanız gerekir. Çünkü ziynetlerin kadında olduğu varsayılır.

Her halde MUTLAKA bir avukatın DOĞRUDAN desteğini alınız. Aksi halde hak kaybına uğramınız mümkündür.

Saygılarımla,