Mesajı Okuyun
Old 22-06-2011, 11:19   #1
lowyer

Acil Üç yıldır ücret almayan işçi iş aktini haklı sebeple feshedebilir mi ?

Sevgili meslektaşlarım,
Müvekkil kayınpederine ait işyerinde eşiyle birlikte yaklaşık üç yıldır çalışıyor. Bir süre sonra sigorta girişi yapılıyor.Düzenli olarak her gün 10-12 saat çalışmasına rağmen hiç ücret ödenmiyor.Eşiyle yaşadığı geçimsizlik sebebiyle evden ayrılıyor, tabii işi de bırakmış oluyor. İşten ayrılmasından bir hafta kadar sonra kendisinden işyerinin anahtarı isteniyor.Kargo ile gönderiyor. Bu arada iki ay banka hesabına asgari ücret tutarında ödeme yapılıyor.Fiilen işi bırakmasından 40 gün sonrasının tarihi belirtilerek devamsızlık sebebiyle iş aktinin feshine dair iki gün önce ihtar geliyor.
İş aktinin haklı sebeple feshi konusunda daha önce tartışmalar olduysa da , işverenle aradaki akrabalık bağı işçi hakları açısından farklı yorumlanabilir mi ?düşüncesiyle yeni başlık açtım.
İhtarnameye cevaben bir ihtarname gönderip, yaklaşık üç yıldır ücret, fazla çalışma v.b haklarını alamadığı için iş aktini yaklaşık 40 gün önce feshettiğini belirterek meblağ belirtmeksizin ve fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak kıdem tazminatı, ücret, fazla mesai, izin ücreti haklarını talep etmeyi düşündüm.Meblağ belirterek dava aşamasında kendimizi bağlamak istemedim.
daha önce bir yargıtay kararında ihtarnamede meblağ belirtmenin şart olmadığını okumuştum.Akrabalık ilişkisi ve bu kadar uzun süre ücret dahi almadan çalışmaya razı olması , işçinin bu duruma razı olması gibi farklı yorumlanabilir mi ?Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler