Mesajı Okuyun
Old 21-06-2011, 12:38   #1
advocatein

Varsayılan Alt kiracıya GSM ruhsatı verilir mi?

Merhaba değerli meslektaşlarım.
S isimli petrol şirketi, kendine ait akaryakıt istasyonunu B şirketine kiralayarak, bayilik sözleşmesi düzenliyor.

B şirketi kira sözleşmesi bitmeden istasyonu C şirketine devretmek istiyor. Bu arada C şirketi S markasından başka bir petrolün satışını yapmak istiyor.
Bayilik sözleşmesinde, istasyonda başka bir marka akaryakıtın satışının yapılamayacağı, S'nin izni olmaksızın sözleşmedeki hak ve yetkilerin devredilemeyeceği, bayinin S şirketini temsil yetkisinin bulunmadığı, farklı bir marka satışı halinde S şirketinin derhal fesih hakkı bulunduğu belirtilmekte olup, ayrıca sözleşmeye aykırılık halinde cezai şartlar bulunmakta..
Kiracı ve alt kiracı cezai şartı kabul ettiklerini, S ile mahkemelik olmaya razı olduklarını, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar orada başka bir markanın satışını yapmak istediklerini söyleyerek belediyeden C şirketi adına ruhsat düzenlenmesini talep ediyorlar.
Ben ruhsat verilemeyeceğini düşünüyorum ancak bu konuda yasal bir dayanak bulamadım. Mesela bayilik sözleşmesinde alt kiranın yasaklanmış olması, yapılacak bir alt kira sözleşmesini geçersiz hale getirir mi? Sizin fikirlerinizi de almak iserim.
Saygılarımla..