Mesajı Okuyun
Old 20-06-2011, 15:44   #9
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.kadirpolat
Vekalet ücreti avukat ile müvekkil arasındaki iç ilişkidir, söyleminize katılmıyorum.

Şöyle ki, söz konusu vekalet ücretinin avukata ait olması sebebine dayalı olarak hacizden ve mahsuptan, takastan uzak tutulmuştur. BUnu yorumlarken biraz geniş değerlendirmek lazım.

Vekalet ücreti müvekkil adına karara konu olmasının sebebi, avukatın davada taraf olmamasından kaynaklanmakta. Ama kanunun açık hükmü söz konusu paranın avukata ait olduğu yönündedir. Bunla ilgili bir çok içtihatta vardır.

Ayrıca kanunda açıkça yazılıdır, dememim sebebi, vekalet ücretinin avukata ait olduğu hususudur. Bu anlamda size ait olan birşeyi ancak siz temlik edebilirsiniz.

Sayın Ergin, benim anlatımlarımda vekalet ücretinişn temlik kısmından soyutlanmış olacağı yönünde. Sizin bu konudaki düşüncenizi de öğrenmek isterim. Eğer temlik yapılabilir derseniz, görüşünüzdür derim, saygı duyarım. Temlik yapılamaz derseniz, muhtemelen benim belirtmiş olduğum gerekçeyi ileri süreceksinizdir ki, ozaman bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Benim görüşümü az önce şu linkte okuduğunuz sanıyorum. 12 . No.lu mesajda temlik alana karşı bir talepte bulunulamaz, demişim.


http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=15377

Bu forum konusu için de aynı şeyi söyleyebilirim. Müvekkilden alınacak vekalet ücreti+ karşı vekalet ücretinin toplamı, müvekilden talep edilecektir.