17-06-2011, 17:32
|
|
|
tazminat davası
merhaba.aslında benim durumum çok karışık.ama ben kısa yazacağım.sizlerinde zamanınızı çalmamak için.ben 3 yıllık evliyim.ve 3 yıldır eşim ve eşimin ailesinden psikolojik şiddet görüyorum.boşanma davamız sürüyor.savcılıklara yaptığım suç duyurularıda soruşturma aşamasında.ama yaşadıklarıma karşın tanıklarım var.bana düğünüme yakın başladılar psikolojik şiddete.ama artık son nokta oldu.eşim tarafından darp edildim.ailesi istedi diye.bana yaptıklarına karşı eşime ve eşimin ailesine manevi tazminat açmak istiyorum ama kafam karışıyor 2 konuda.
1.yaşamış olduklarım çok ağır hakaretler var.hatta ve hatta adımı kötü kadına çıkartmaya kalkıştılar.beceremediler.suçu eşim üzerine aldı.ben 4 yıl önceside dahil olmak üzere o kişilere manevi tazminat açmak istiyorum.ama aradan 4 yıl kadar da zaman geçti.ve benim boşanma davam devam ediyor.daha henüz yeni boşanma davası açtım.bu 4 yıl önceside olan mevzu için zamanaşımı olur mu?
2.ben şuanda çocuğumla birlikte baba evine sığındım.ancak durumumuz kötüye gitmektedir.eşim bsns ve çocuğumuza hiçbirşekilde destek olmuyor.açmak istediğim tazminat tutarı 100.000 ama bunun harcını ödeyecek durumum yok.ama yaptıkları yanlarına kar kalsın istemiyorum.bu harç tutarını ödeyemeceğim diye bunlara tazminat davası açamayacakmıyım.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
|