Mesajı Okuyun
Old 17-06-2011, 16:53   #3
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. İlhan SALBAŞ
Seri dosyalardan bir işçinin dosyasında talep ve olaylar kısmında fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak kıdem, ihbar , fazla çalışma, UBGT ve yıllık ücretli izin için toplam 1.200 TL talep ettiğim halde, sonuç kısmında yine fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak toplam 1.200 TL yazılı olduğu halde kıdem 100, ihbar 500, fazla çalışma 400, UBGT 100 TL yazmışım, 100 TL yıllık ücretli izin sonuç kısmında yazmayı unutmuşum ve bilirkişi raporunda yıllık ücretli izin hesaplamaması üzerine ıslah sırasında farkettim. Dava dilekçesinin talep kısmında yazılı ancak sonuç kısmında yazılı olmayan bir kalem ıslah ile mümkün müdür? Ek dava ayrı dava şimdi vekalet ücreti almak için kötüniyetli avukat konumuna düşmek istemediğim için öncelikle ıslah ile çözüm mümkün müdür? iyi günler.


Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, 17.07.2007 T., 2007/19071 E., 2007/24482 K:"Davacı işçi dava dilekçesinde fazlaya dair haklarını saklı tutarak isteklerde bulunmuş, yargılama sırasında ıslah dilekçesi vererek izin ücretini de talep etmiştir. Mahkemece, davaya konu olmayan izin ücreti talebinin ıslah ile istenemeyeceği gerekçesiyle ek dava açma konusunda muhtariyetine dair karar vermiştir.

Kısmi davada fazlaya dair haklar saklı tutulmuş olmakla ıslah dilekçesi verilerek daha önce talep edilmemiş olan izin ücretinin yargılamaya getirilmesi olanaklıdır, Davacının izin ücreti isteği ile ilgili olarak değerlendirme yapılarak bir karar verilmek üzere hükmün BOZULMASI GEREKMİŞTİR."