Mesajı Okuyun
Old 14-06-2011, 15:45   #1
yeditepelişehir

Varsayılan İşe iade,iş akdinin feshi bildiminde sebep gösterilmemesi,şifahen verimsizlik-performans düşüklüğü sebeplerinin gösterilmesi

Merhaba değerli meslektaşlarım.İşe iade konulu benzer başlıkları okudum ama kafama takılan hususlar var.Yani gözden kaçırdığım birşey mi var diye düşünüyorum. İşveren iş akdinin feshi bildirimi başlıklı bir yazıyla müstakbel müvekkilime iş akdiniz 13.06.2011 tarihinde feshedilmiştir,4857 sayılı iş yasasından doğan haklarınız saklıdır,iş bu iş akdinin feshi bildirimi tarafınıza tebliğ olunur diyerek tebliğde bulunmuştur. Bu bildirimde herhangi bir sebep gösterilmemiştir. Ama işveren temsilcisi şifahen performans düşüklüğünden verimsizlikten falan bahsetmiş.Herhalde işe iade davası diye bilinen fesih bildirimine itiraz konulu davayı açacağız. Ama işveren- A.Ş.- gerekçesiz bir bildirimde neden bulunur dava açılacağını bildiği halde,biliyordur yani diye düşünüyorum. Şayet bu bildirimde verimsizlik performans düşüklüğünden bahsedilmiş olsaydı bu kez işe iade davası açamayacak mıydık? Kişinin yeterliliği vs neye göre ispatlanacak? Sebep göstermediler fakat dava açtığımızda bu verimsizlik vs. sebebine dayanırlarsa biz mi verimli olduğumuzu ispatlamaya çalışacağız ve nasıl olacak bu? ya da onlar verimsizliği nasıl ispatlayacak? İlk kez karşılaştığım bir dava olacak.Yol haritası çizmeye çalışıyorum. Özellikle bu davalarda ispat hususunda tecrübesini aktaracak meslektaşlara şimdiden teşekkür ederim.