herkese saygılar...
ihalenin feshi davası açacağım.
şöyle ki; açacak olduğum ihalenin feshi davasında, artırmaya hazırlık aşamasında yapılan bazı işlemlerin kanuna aykırılığına dayanacağım. mesela gazete ilanının taşınmazın değerine uygun olarak tirajı yüksek bir gazetede yapılmamış olması gibi...
kafama takılan nokta şu ki, Sn. üstad Talih Uyar'ın kitabını karıştırırken "ihaleden önceki sebeplerle ihaleden sonra şikayette bulunulması" nın ihalenin bozulmasını gerektirmeyeceğine dair yargıtay kararlarına denk geldim.
Gazete ilanının menfaate uygun olarak yapılmamış olmasının, ihaleden önceki bir sebep olması ve bu durumun ihaleden önce (ilan yapıldıktan sonra) şikayet yoluyla merciye itiraz edilerek düzeltilebileceği ve bu hususta şikayet süresinin de geçmiş olduğu dikkate alındığında Yargıtay'ın bu yöndeki kararı doğru gibi gelmekte. Ancak yine emsal karar araştırmamda gazete ilanının menfaate uygun düşmemesinden dolayı bir çok ihalenin feshedildiğini gördüm...
İki uygulama arasındaki çelişki fena halde kafamı karıştırmış olup

, saygıdeğer meslektaşlarımın değerli görüşlerine başvurma gereğini hissettim. Fikirlerini paylaşacak meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.