Mesajı Okuyun
Old 13-06-2011, 14:42   #1
Av.Nurdan Anlı

 
Acil Banka kayıtları esas allınarak mudi dolandırıcılıkla suçlanabilir mi ?

Değerli grup üyeleri,
Müvekkilim annesi ile ortak olan vadeli hesabının vade tarihinde para yatırıyor ve deftere işletiyor. Banka kendisine dekont vermiyor. Sadece deftere işleniyor.
Daha sonra kendisini bankadan arıyorlar , bir başkasının aynı miktarda parayı yanlışlıkla müvekkilin hesabına yatırdığını söylüyorlar.
Ancak hesaptaki miktar bir kere yatırıldığını gösteriyor.
Banka müdürü müvekkilimin elinde dekont olmadığı için, hesap cüzdanı ile banka hesapları arasında fark olduğunda banka hesapları esas alınır kuralı gereğince müvekkilime oldukça sert davranıyor ve elinde dekontu olmadığı için
yatırdığı parayı ispatlayamadığını ve nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemiş olduğunu söylüyor. Parayı diğer kişiye iade etmesi için baskı yapıyor.
Müvekkile dekont verilmese de banka kayıtlarında saati dahi görülebileceği şekilde kayıt olması gerekir.
Dolandırıcılık suçunun unsurları göz önüne alındığında müvekkil nasıl bankayı yada diğer kişiyi dolandırmış olabilir.
Bankaların işleyişini ve mevzuatını iyi bilen arkadaşlardan ricam bu işin içinden nasıl çıkabiliriz.
Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler