Mesajı Okuyun
Old 13-06-2011, 11:32   #2
Admin

Takdir edersiniz ki sorun sözleşme maddesinin güzel kaleme alınmamış olmasından çıkıyor.

Sizin altını çizdiğiniz bölüm okunduğunda yazılı sözleşme olmadığına göre sözleşme uzatılmamış sayılabilir sonucu doğuyor ama bir sonraki cümleyi okuduğunuzda da yazılı ihbar olmadığına göre sözleşme fesh edilmemiş neticesine varılıyor. Dolayısıyla bu cümle birbiriyle çelişkili olduğu için bence birbirlerine "götürürler" ve sonuçta elimizde sizin de altını çizdiğiniz BK 263. madde gereğince gayrı muayyen müddetle uzatılmış bir kira akdi kalır.

Şaka bir yana, bu tartışmanın sadece teorik olacağını ve 01.11.2010 tarihinde önemli olacağını düşünüyorum. Eğer bu konuyu tam sözleşmenin bittiği gün konuşuyor olsaydık, sözleşmenin akıbetinin bir önemi olacaktı ama o tarihten bu yana 7 ay geçtiğine göre, fiili durum bu teorik tartışmayı önemsiz kılıyor diye düşünüyorum. Bu olayda artık dikkate alacağımız bu 7 aylık sürede ne olduğu olsa gerek. Sanıyorum siz kiracı tarafı temsil ediyorsunuz, dolayısıyla sorulması gereken soru iddia ettiğiniz gibi "sözleşmenin sona ermesi söz konusuysa" siz kiracı olarak buna uygun davrandınız mı? Örneğin arsayı tahliye ettiniz mi? Eğer arsa halen zilyetliğinizdeyse, artık sözleşmenin sona erdiğinden bahsetmenizin de -sözleşme de ne yazarsa yazsın- mümkün olmadığını düşünüyorum.