Mesajı Okuyun
Old 17-12-2006, 20:42   #31
ömer adaleti

Varsayılan Kizim GÖkÇen Bİr Sİmge

Sayın Suat bey,
Benim vermek istediğim mesajı çok iyi anladığınızı gördüm,memnun oldum.Sanırım bir yeri ben anlatamadım.
Toplumun bir kesimi dediğim kesim;ülkeye karşı suç işlemiş(en azındanmevcut yasalarımıza göre öyle),ülkeyi bölmeğe,vatandaşlar arasında kin ve nefret duyguları aşılayan kesimdir.Elbetteki her kesin hak ve hukuku benim için aynıdır(eğer yukarıdaki baksettiğim kesim dışındaysa)
Mesajımın sonuna eklediğim ''özet-yorumsuz'' kısmındaki haber özetleri tek tek okunduğu zaman(herkesin bilgisi olduğu gruplar) ülkemizde marjinal hareketler yapan gruplar olduğunu göreceksiniz,bu marjinal hareketlerin sözcülüğünü yapan bir insan olan Behiç Aşçı'yı yaptığı hareketten ötürü onaylamamın imkanı yok.
Şimdi gelelim benim acıma!
Evet,ben bir babayım ve canım kızım Gökçen'i yetersiz yasalar ve vurdumduymaz yaratıklar yüzünden kaybettim.
Soruyorum size''Hangi adalet benim adaletim olabilir? '' cevabını hemen söyleyeyim '' Hiç bir adalet'' ancak ''Minik kızım GÖKÇEN'i bana geri verecek bir adalet benim adaletim olacaktır''
Behiç Aşçı ile benim ayrıldığımız noktalar var,eğer bu fark olmasaydı;benimde çıkıp kızımın katillerini tek tek vurmam gerekirdi,nasıl ki Behiç Aşçı kendi canına kastediyorsa(bana göre kendi canına kast cinayetle aynıdır).
Evet dediğiniz gibi o aclı ana-babayı çok iyi anlıyorum,çünkü ben bir babayım,acımız aynı acıdır.
Ama arada bazı farklar vardır,benim kızım topluma karşı suç işlemedi yada düzeni değiştirmeğe çalışmadı...
Benim kızım sadece dondurma almak istedi.
Bilmem aradaki farkı anlatabildimmi?
Bende mücadele ediyorum yetersiz yasalara ve insan hak ve hürriyetini engel olan yaratıklara karşı ve bu mücadelemi hukuki boyutta veriyorum.
İsteyen destekler,istemeyen desteklemez,ben sonuna kadar savaşacağım ve bu ülkedede insan hak ve hukukunun her şeyden üstün olduğunu herkese göstereceğim.Üreticiler,satıcılar,kamu kurumları aklınıza gelebilecek her iş ve kişi,önce insan hak ve hukukunu düşünmeden ürün sunamayacak,tedbirlerini almadan hareket edemeyecekler,benim mücadelem bir kesim için olmayacak,sizin içinde,onlar içinde olacak.Taktir edersinizki benim kendim için kazanacağım hiç bir şey yok. Ben mücadeleyi seçtim,kendimi yada başkasını öldürmeği seçmedim.
Yaratıklarla savaşıma sizinde çok iyi bildiğiniz gibi kütüphane/kütüphaneler kurarak başladım,
Bundan sonra hedefim sivil toplum örgütü oluşturmak ve cezaların caydırıcı olabilmesi için gereken mücadeleyi örgütlü olarak yapmak olacak.
Şunuda eklemek istiyorum kızım GÖKÇEN benim,bayrağım ve simgem oldu,Gökçen'in çatısı altında oluşturacağım dernek; trafik cinayeti,serseri kurşun cinayeti,gıda cinayeti,töre cinayeti,uyuşturucu cinayeti,DR cinayeti(adına Dr hatası deniyor) hastahane cinayeti gibi daha bir çok sebeblerden öldürülen insanların hakkını arayan ve bu tür cinayetlerin olmaması için,elinden gelen herşeyi yapan bir dernek olacak.Hiç kimse benim başıma gelmez demesin ve başkasının başına gelen olayları film izler gibi izlemesin!
Daha 15 gün önce ''cevahir'' markette bir kişi merdiven boşluğuna düştü ve vefat etti,aradan 15 gün geçti bu kezde aynı yerden bir bebe düştü ve melek oldu,utanmaz market sahibi ne diyor ''ana-babası baksaydı, burası sirk değil diyor''
Bir yıl önce,doktor olacak pırıl pırıl bir genç(Adana çukurova tıp fak.) olan Ata Çetin,kaldırımda yürürken,hız limitinin 30 km yazdığı tabelaya rağmen,120 km hızla seyreden, hemde ehliyeti 2 kez elinden alınmış bir katil tarafından öldürüldü,traji komik durum;bu katil ifadesinde 120 ile değil 80 km ile gittiğini söyleyebiliyor(hız limitinin 30 olmasına rağmen).
Manisa'da şofbenden ölen 11 yaşındaki kız,oraya tüp satan firma bilmiyormu;banyosunda şofben veya tüp bulunan yerlere,zemin seviyesinin altına, tüp satılmayacağını ,çünkü ölüme sebebiyet vereceğini.Bunu müşteri bilmeyebilir ama satıcı kesinlikle bilir (benim iş kolum arasında bu işte var ve yıllardan beri ben bu sistemi uygularım,müşteri milyarda TL de verse bu ve buna benzer yerlere satış yapmam,elemanlarım tenbihlidir bu konuda)
Bu ve buna benzer olayların cinayetten farkı yok,uygulayın bakalım kasten adam öldürme cezasını bakalım bu tür vurdumduymazlıklar devam edecekmi.
Umarım Behiç Aşçı ile benim hayata bakış farkını anlatabilmişimdir.
Saygılarımla