Mesajı Okuyun
Old 10-06-2011, 08:33   #1
MEK

Varsayılan Vadesiz hesap ve kredi ekstresinin noter kanalıyla gönderilmesi

Merhaba,

Müvekkilin kullanmış olduğu kredilerden dolayı hesap ekstreleri noter kanalıyla gönderilmektedir. Banka tarafından da noter masrafı müvekkile yansıtılmaktadır. Mail ya da fax ile hesap ekstrelerinin tarafımız ulaşılmasını istedik ancak İ.İ.K madde 68-1 ve 150/1 maddeleri uyarınca insiyatiflerinin olmadığını ve noterden gönderilmesi gerektiğini belirtiler.

Benim düşünceme göre; Hesap kat ihtarnamesi gönderilmesi sırasından hesap ekstresinin noter kanalıyla gönderilmesi gerekiyor. Borç vadesinde ödeniyorsa zaten itirazı gerektirecek bir durum olmayacak. Bu durumda da ekstrelerinin noterden gönderilmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Aksi düşüncesi olan meslekdaşlarımın görüş ve önerilerini bekliyorum.

Saygılarımla,
MEK

BORÇLU CARİ HESAP VEYA KISA, ORTA, UZUN VADELİ KREDİ ŞEKLİNDE İŞLEYEN KREDİLERDE İTİRAZIN KESİN OLARAK KALDIRILMASI:
Madde 68/b - (Ek madde: 09/11/1988 - 3494/4 md.)
Borçlu cari hesap veya kısa, orta, uzun vadeli kredi şeklinde işleyen kredilerde krediyi kullandıran taraf, krediyi kullanan tarafın kredi sözleşmesinde belirttiği adresine, borçlu cari hesap sözleşmesinde belirtilen dönemleri veya kısa, orta, uzun vadeli kredi sözleşmelerinde yazılı faiz tahakkuk dönemlerini takip eden onbeş gün içinde bir hesap özetini noter aracılığı ile göndermek zorundadır.