Mesajı Okuyun
Old 07-06-2011, 16:28   #14
Derya DEMİR

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Aşağıdaki karardan anladığım kadarıyla, aleyhine hüküm tesis edilen alt-işveren kararı temyiz etmemiştir. Sizin olayınıza bu yönüyle benzemektedir. Yargıtay yerel mahkeme kararını tamamen bozarak, yeni bir karar tesis edip, "işe iade kararı" veriyor. Anladığım kadarıyla temyiz etmelisiniz.

Teşekkür ederim Suat Bey karar için, ama benim sorumu karşılamıyor malesef!

Daha da kaba anlatacak olursam;

- İşe iade davasını kazandım, alt işveren açısından verilen karara en ufak bir diyeceğim yok, tüm taleplerim karşılandı tek kelimeyle "harika"!

Lakin asıl işveren yönünden dava reddedildi ve işçi aleyhine 1.100 TL vekalet ücretine hükmedildi. Asıl sorun da sadece burada! Bu yanlış bir karar neticesinde işçiyi mağdur eden adamlara bu parayı verecek olmak benim kanıma dokunuyor!

- Asıl işveren- alt işveren ilişkisinde muvazaa zaten çok açık ama asıl derdimiz işçinin işe başlaması olduğundan, ben hiç değinmedim bile bu hususa!

- Kararı nasılsa alt işveren vekili de temyiz edecek ben de sadece asıl işveren de tazminattan sorumlu olsun diye temyiz ettim.

- Alt işveren de kararı temyiz etmemiş! Benim temyiz itirazlarımda "işe iade kararı doğrudur, kabul ediyoruz" ibaresi geçiyor. Şimdi bu işe iade kararı kesinleşti mi kesinleşmedi mi tartışmasını yapıyoruz!

Bana göre kesinleşmedi, çünkü muvazaa konusunu Yargıtay re'sen inceleyerek, alt işveren yönünden davanın reddedilip, asıl işveren yönünden kabul edilmesi gibi çok başka bir karar verebilir! Haliyle kesinleştiği iddia edilen işe iade kararı bu durumda hükümsüz hale gelebilir!

Temyizden feragat dilekçemi yazdım, yarın vereceğim mahkemesine

İşçiyi boşuna daha fazla bekletmeyelim, adamın işsizliğe tahammülü kalmadı. Biz tartışmaya devam ederiz nasılsa!

İşçiye de bir kez daha "hukuk buraya kadar, işe iade edildiğine şükret; ver bakalım 12 aylık boşta geçen süre için hükmedilen 4 aylık ücretinin yarısını-sendikalı olduğun ve oldurduğun için işten atılmana neden olan talimatı veren- asıl işverenine" der geçerim!