03-06-2011, 17:43
|
#3
|
|
Tuba hanım,
Aşağıdaki yargıtay kararına bakınız. Belki genel bir fikir verir.
Aradaki hizmet akdi sebebiyle hem işyerine hem de firmaya karşı dava açılabilir.
Davayı diğer kişilerin açabileceğini sanmıyorum. Zira bu konuda bir kişinin maruz kaldığı olayda genel etkileşimden bahsetmek, kabul edilemez.
Ancak genel manada, fiilin gerçekleşmesi gerekir. Yani yemek yenmiş olsa idi tazminat almanız, ispat külfetini aşmanız halinde mümkündü. Ama sanki bana sizin olay, bu tür tazminat talebinde bulunmanın, olumlu sonuç doğurmayacağı yönünde bir kanı uyandırdı.
YARGITAY HUKUK GENEL KURULU-2009/3-234 E SAYILI KARARI
yerel mahkemenin dava konusu ürünün (rakı) davacı tarafça satın alındığı, bir miktar tüketildikten sonra şişede bulunan yabancı maddenin (sinek) fark edildiği, şişenin orijinal olduğu, bilyalı kapak sistemi nedeniyle imalat aşamasından sonra şişe içerisine yabancı cisim girmesi veya konulmasının mümkün bulunmadığı, buna göre şişedeki yabancı maddenin depolama ve dolum sırasında girdiğini kabul etmek gerektiği, ürünün ayıplı olduğu, yabancı madde reaksiyonu nedeniyle içen şahsa zarar verebileceği, davacı tarafın bir miktar tükettikten sonra yabancı maddeyi fark ettiği, içilmiş olan rakı nedeniyle davacının vücut bütünlüğünün ve ruh sağlığının bozulduğu; bu nedenle de davacı yararına tazminat takdiri gerektiğine ilişkin kararı usul ve yasaya uygun olup; yerindedir.
|