|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Hulusi Metin |
 |
|
|
|
1.Siteye baktım, malikin kim olduğunu bilemiyorum ancak sözleşmenin banka ile yapıldığını biliyorum.
2. Satış, siteye göre pazarlık usulü ile değil sitenin "açık satış" diye adlandırdığı usulle yapılmış.
 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici |
 |
|
|
|
|
|
|
Kısmi fesih olmaz tabi ki. Fesih halinde taraflar aldıklarını iade ederler.
İndirim imkanı yeni borçlar kanununda var ama şu an yürürlükte olan kanunumuzda
yok.
|
|
 |
|
 |
|
Yeni kanun gerçekten de sözleşmeyi feshetmeksizin edimler arasındaki oransızlığın giderilmesini isteyebilme imaknı getirmiş. Bu madde 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek.
Yürürlük kanununda ise şu şekilde düzenlemeler var:
A. Geçmişe etkili olmama kuralı
MADDE 1- (1) Türk Borçlar Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önceki fiil ve işlemlere, bunların hukuken bağlayıcı olup olmadıklarına ve sonuçlarına, bu fiil ve işlemler hangi kanun yürürlükte iken gerçekleşmişse, kural olarak o kanun hükümleri uygulanır. Ancak, Türk Borçlar Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra bu fiil ve işlemlere ilişkin olarak gerçekleşecek temerrüt, sona erme ve tasfiye, Türk Borçlar Kanunu hükümlerine tabidir.
III. Kazanılmamış haklar
MADDE 4- (1) Türk Borçlar Kanununun yürürlüğe girmesinden önce gerçekleşmiş olup da, Türk Borçlar Kanununun yürürlüğe girdiği sırada henüz herhangi bir hak doğurmamış fiil ve işlemlere, Türk Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.
Özellikle 4.madde uygulanabilir gibi geliyor bana (ya da öyle olmasını istiyorum) Ancak, henüz tapunun devredilmemiş olması, sadece taksit ödemesi yapılıyor olması bu maddenin uygulanmasını sağlayabilir belki de...