31-05-2011, 16:12
|
|
|
TOKİ'nin fiyat ucuzlatması sonucu pahalıya ev alanın durumu
Herkese iyi günler,
Bir Müvekkilin sorusuna "haklısın" deyip de hukuken çözüm bulamadığım bir konuda görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.
Müvekkil, TOKİ'den bir evi (1+1) 180.000 TL'ye almıştır. Aradan 1,1.5 ay geçtikten sonra TOKİ aynı özelliklerde aynı evi (örneğin Müvekkilin hemen bitişiğini) 140.000 TL'ye satmaktadır. Dolayısıyla 1 ay sonra 40.000 TL ucuza alabileceği bir evi 1 ay önce almakla 40.000 TL pahalıya almış olmaktadır. Müvekkil buna karşı yapılabilecek birşey olup olmadığını soruyor.
Kendimi Müvekkilin yerine koyduğumda bu durumu kabullenemiyorum. Aynı şartlardaki hemen bitişik evi komşum 140.000 TL'ye alıyorken ben 180.000 TL'ye alıyorum. Ancak yapılabilecek birşey de bulamadım.
Bilinmesi gerekenler: Sözleşme Ziraat Bankası ile yapılmıştır ve ödemeler de bu bankaya yapılmaktadır. Evin tapusu henüz Müvekkile verilmemiştir. Çünkü taksit ödemeleri devam etmektedir. 120 ay taksitle ev alınmıştır.
İşte henüz tapunun alınmamış, dolayısıyla da satışın tamamlanmamış olması karşısında Müvekkilin 40.000 TL fazla ödemesini engellemenin yolu var mıdır? Olayın tüketici hukukunu ilgilendirmesi karşısında Tüketiciye bu konuda tanınan herhangi bir hak var mıdır? TOKİ'nin Başbakanlığa bağlı olması eşit davranmasını gerektirmez mi?
Yardımcı olabilecek, fikir verebilecek tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.
|